16 липня 2015

ЯК ПРОХОДИТЬ КУРОРТНО-ТУРИСТИЧНИЙ СЕЗОН НА ХЕРСОНЩИНІ?

А чи знали ви, що на Херсонщині є 125 морських та 16 річкових пляжів, відпочивати та купатися на яких безпечно як для вас, так і для ваших дітлахів. Адже результати санітарно-хімічних показників проб води відповідають всім вимогам.

До речі, для малечі передбачено 53 дитячі заклади відпочинку, а для тинейджерів від 12 до 16 років - центри для активного дозвілля «Т.16».

Дорослі можуть провести відпустку у 229-ти закладах відпочинку. А загальна кількість ліжко-місць в закладах розміщення складає понад 70 тисяч. Станом на червень рівень їх заповнюваності склав близько 38,3%.


Та Херсонщина не самими пляжами багата. 
Окрім курортів, туристів щороку все більше приваблюють природоохоронні об’єкти. Лише біосферний заповідник «Асканія Нова» станом на червень вже відвідали більше 15 тис. туристів. 



Фінансово-економічні показники вже зараз засвідчують позитивну динаміку надходжень доходів від туристичної діяльності. Наприклад, суб’єктами тур-діяльності станом на червень сплачено до бюджетів усіх рівнів 4014,3 тис. грн., що більше на 11,7% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року (коли цей показник складав 3592,7 тис.грн). Сума надходжень туристичного збору до місцевих бюджетів за січень-травень 2015 р. складає 84,55 тис. грн., що більше на 38,5% (в 2014 р. – 60,9 тис.грн).


За даними моніторингу послугами відпочинку та оздоровлення на Херсонщині скористалося вже більше 140 тисяч осіб з Херсонської області та інших областей України, що більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року (в 2014 р.– 40 тис осіб).

Туристам, які збираються до Херсонщини, стане в нагоді сайт управління туризму та курортів Департаменту зовнішньоекономічної діяльності, туризму та курортів Херсонської обласної державної адміністрації http://visitkherson.gov.ua