21 серпня 2015

АІГУ ПЛАНУЄ ПРОВЕДЕННЯ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО СЕМІНАРУ

Побачити на власні очі та ознайомитися із яскравим прикладом вдалої реалізації зеленого сільського туризму вирушили до Чернігівщини сьогодні, 21 серпня 2015 р., представники АІГУ та Міністерства аграрної політики та продовольства України. 

Заступник голови правлінні АІГУ Андрій Стефанович та директор Департаменту науково-освітнього забезпечення та розвитку підприємництва на селі МінАПК Олег Хоменко зустрілися із власником сільської садиби зеленого відпочинку «Соколиний хутір» Миколою Черепом. 

На території "Соколиного хутору"

Під час зустрічі вони обговорити організаційні моменти проведення майбутнього всеукраїнського навчального семінару на тему: «Розробка моделі створення комплексного туристичного продукту завдяки об`єднанню рекреаційного та аграрного ресурсу на прикладі садиб зеленого туризму Чернігівської області». 

На території "Соколиного хутору"

Проводитися захід буде саме на базі «Соколиного хутору», який є осередком зеленого туризму на Ічнянщині. Господар хутору розповість та покаже весь комплекс послуг, який пропонує відпочиваючим садиба.


На фото зліва направо: Микола Череп, Андрій Стефанович і Олег Хоменко.
Саме на цьому місці планується в майбутньому будування церкви.

У відпочиваючих є можливість проживання в українських хатах з вишуканими атентичними інтер’єрами. Тобто, ви можете стати господарем будинку писаря, або ж коваля, й поринути у світ та атмосферу життя козацької доби. Крім того тут можна спробувати верхову їзду, сходити на рибалку, скуштувати справжню козацьку кухню, організувати прогулянку на човні, катамарані, або велосипеді. А ввечері на вібпочиваючих чекає театралізоване дійство із кіньми, акробатичними трюками та подорож у минуле козацьої доби. Тож господар хутору не дасть сумувати і хвилини! 

Під час семінару, який відбудеться вже в вересні, Микола Череп розповість учасникам свою історію успіху й дасть поради як організувати та впроваджувати зелений сільській туризм. Також планується, що свою майстерність продемострують місцеві виробники сирів та меду.


На фото зліва направо: Микола Череп, Олег Хоменко і Андрій Стефанович