19 серпня 2015

ПЕРШИЙ СЕМІНАР ІЗ РОЗВИТКУ АГРО-РЕКРЕАЦІЙНИХ КЛАСТЕРІВ ВІДБУВСЯ!

Навчально-практичний семінар зі створення та розвитку агро-рекреаційних кластерів в Україні відбувся 14-15 серпня 2015 р. в Одеській області, на базі центру етнографічного, зеленого, сільського туризму й сімейного відпочинку «Фрумушика-Нова». 

На території бази відпочинку «Фрумушика-Нова»

Організаторами заходу виступили Громадська спілка «Асоціація індустрії гостинності України» (АІГУ) у співпраці із Міністерством аграрної політики та продовольства України. 

Під час семінару учасники обговорювали можливість створення навчальних центрів, а також необхідність започаткувати туристичні курси в сільській місцевості з метою популяризації сільського туризму серед власників сільських господарств. 

Учасники семінару під час обговорення 

На семінар також були запрошені представники департаментів агропромислового розвитку та туризму Одеської, Миколаївської, Херсонської обласних державних адміністрації, підприємці зі сфери сільського туризму та аграрного виробництва.

Учасники семінару під час обговорення 
«По закінченні зустрічі, представники Одеської обласної ради висловили свою зацікавленість та ініціативу спільно із АІГУ та Мінагрополітики України співпрацювати з розвитку агро-рекреаційних кластерів як однієї із форм втілення реального місцевого самоуправління», - розповів Андрій Стефанович, заступник голови правління АІГУ.

Учасники семінару 

Також Андрій Стефанович повідомив, що вже в вересні АІГУ планує провести ще один всеукраїнський семінар у Чернігівській області.