28 липня 2015

РОБОЧА ГРУПА, ЯКА ПРАЦЮЄ НАД ВНЕСЕННЯМ ЗМІН ДО ЗАКОНУ З РОЗВИТКУ СIЛЬСЬКОГО ТУРИЗМУ В УКРАЇНI

Додати інформацію, що стосується сільських садиб, сільського туризму, власників (господарів) сільської садиби та ін. до проекту Закону України «Про туризм» - вирішили учасники робочої групи, яка працює над внесенням змін до Закону на першому своєму засіданні, яке відбулося сьогодні, 28 липня 2015 р.

Більше години експерти з туристичної діяльності дискутували та виголошували свої пропозиції. 

Серед учасників, що входять до робочої групи, був заступник голови АІГУ Андрій Стефанович, який вважає, що:

«Ні на сільський зелений, ні на будь-який інший вид туризму держава не буде в достатній мірі звертати уваги, поки ми не переведемо туризм в категорію економічну. В першу чергу ми маємо створити комфортні умови для ведення бізнесу". 

 Заступник голови АІГУ Андрій Стефанович (перший зліва)

Також присутні зійшлися в єдиній думці, що варто уточнити і прописати види туризму. А також як за основу можна взяти вже існуючу польську модель розвитку зеленого сільського туризму.

«Нам потрібно розглянути та скористатися європейським досвідом розвитку такого популярного на Заході виду туризму. Наприклад, дуже гарна модель в Польщі», - зазначив Олег Хоменко, директор Департаменту науково-освітнього забезпечення та розвитку підприємництва на селі Міністерства аграрної політики та продовольства України.

                
В ході зустрічі неодноразово була озвучена думка, щодо проведення опитування серед підприємців та всіх зацікавлених учасників туристичної сфери, аби дізнатися їхню думку – які зміни варто внести до Закону, аби їхня туристична діяльність лише поліпшувалася. 


Наступна зустріч запланована на п’ятницю, 07 липня 2015 р.