23 вересня 2015

АІГУ СПІВПРАЦЮЄ ІЗ ЧЕРНІГІВСЬКОЮ ОДА

Угоду про співпрацю між громадською спілкою «Асоціація індустрії гостинності України» (АІГУ) та Чернігівською обласною державною адміністрацією (ОДА) планують підписати вже найближчим часом. 

 «Після проведення на Чернігівщині нашого навчально-практичного семінару з розвитку агро-рекреаційних кластерів, представники Чернігівської ОДА виявили інтерес щодо нашої подальшої співпраці. Тому ми домовилися невдовзі підготувати документи та офіційно підписати угоду про співпрацю. Мене тішить, що представники місцевої влади зацікавлені в розвитку Чернігівщині як туристичного краю, який повен різноманытних історико-культурних пам’яток. А наша ідея створення агро-рекреаційних кластерів дасть можливість ще й для появи нових робочих місць та новому способу заробітку для місцевих селян», - розповів Андрій Стефанович, заступник голови правління АІГУ. 

За словами голови правління АІГУ Олександра Лієва Асоціація індустрії гостинності України визначила для себе три основні напрямки у такій партнерській роботі із Чернігівською ОДА: 

«Популяризація туристичної діяльності на території Чернігівщини, створення агро-рекреаційних кластерів та сприяти у набутті місту Мена офіційного статусу: курорт місцевого значення». 

Для довідки:

місто Мена розташоване в Чернігівській області на березі однойменної річки, з населенням майже 13 тисяч людей. Однією з перлин Мени вважається санаторій «Остреч», найціннішим багатств якого вважається мінеральна вода, що за своїм складом аналогічна кримським воді, та місцева лікувальна нафтогрязь, так званий бішофіт. Це мінерал, що широко застосовується у лікуванні багатьох захворювань опорно-рухового апарату, нервової, серцево-судинної систем, а також адаптогенного, антистресового та седативного засобу (у ваннах). 
Щодо промисловості, то в Мені розташоване одне з провідних українських сироробних підприємств, сільськогосподарські підприємства та ін.