25 вересня 2015

ВИНОРОБСТВО ЯК СКЛАДОВА РОЗВИТКУ ТУРИЗМУ В УКРАЇНІ

Про виноградарство та виноробство як складову сталого розвитку територій і туристичної сфери вже в жовтні будемо говорити під час міжнародного науково-практичного семінару. 

Захід плануємо провести у Херсонській області в співпраці із Міністерством аграрної політики та продовольства України.

«Взяти участь у семінарі ми запрошуватимемо представників Одеської, Херсонської, Миколаївської та Закарпатської областей України. А також іноземних гостей – експертів виноробної галузі з Молдови та Грузії», - розповів Андрій Стефанович, заступник голови правління громадської спілки «Асоціація індустрії гостинності України».

Вино і подорожі завжди були тісно взаємопов'язаними, адже пригощання гостей національними напоями, в першу чергу вином, є елементом гостинності практично у всіх народів світу. 

Винний туризм дуже популярний в усьому світі. Адже таким чином місцеві виробники мають змогу прорекламувати свій продукт, а туристи – ознайомитися із процесом його виробництва та продегустувати. Особливо це цікаво для справжніх поціновувачів вина. 

Цей вид туризму розвинений у таких європейських країнах, як Франція. Португалія, Угорщина, Італія, Іспанія. Також він поширений у країнах інших континентів, де відіграє важливу роль у розвитку та популяризації місцевої продукції. Зокрема у Чилі, Аргентині, США, Австралії, Південній Африці та ін. 

Серед українських туристів популярними вважаються винні тури на Закарпатті, Одеській і Херсонській областях. Бажаючі можуть відвідати дегустаційні зали та екскурсійні маршрути, побачити виноробне виробництво.