18 вересня 2015

ГЕОІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ – СУЧАСНИЙ ПІДХІД У ТЕРИТОРІАЛЬНОМУ УПРАВЛІННІ

Про пріоритети та перспективи системного використання інструментів геоінформаційного (ГІС) моделювання та проектування в територіальному управлінні говорили на II науково-практичній міжнародній конференції «Геоінформаційні технології у територіальному управлінні», яка проходоила з 17 по 18 вересня 2015 р. в Одесі. 

Одними із співорганізаторів заходу були громадська спілка «Асоціація індустрії гостинності України» (АІГУ) та американська компанія ESRI-Україна, яка надає геоінформаційну платформу світового класу. До списку її клієнтів входять організації з 90 країн світу. 

«Використання геоінформаційних технологій є надзвичайно важливим при моделюванні та проектуванні в територіальному управлінні. У співпраці із АІГУ ми розробляємо проекти нових курортних поселень в Україні, саме використовуючи сучасні ГІС технології», - зазначив під час свого вступного слова Євгеній Середінін, президент коммпанії ECOMM Co. 


Учаснникам міжнародної кронференції були представлені презентації практичного впровадження геоінформаційних технологій. 


«Я вважаю, що використання на сьогодні ГІС технологій не лише потрібне та доцільне, а просто необхідне! Це унікальна та поширена у всьому світі практика, яку ми будемо використовувати під час спільної із компанією ESRI роботою над проектуванням нових курортів», - сказав Андрій Стефанович, заступник голови правління АІГУ. 


Під час дводенної зустрічі учасники заходу обговорювали проблеми розвитку ГІС ресурсів України, а також розглянули програмне забезпечення для розробки та ведення регіональних і муніципальних ГІС.

Важливе значення, в контексті проведення конференції, мав обмін практичним досвідом застосування геоінформаційних технологій в управлінській діяльності, зокрема у сфері територіального планування та управління й у навчальному процесі. 

АІГУ зі своєї сторони крім того ініціювала візит представника від Міністерства агропромислової політики та продовольства України Олега Хоменка (директор Департаменту науково-освітнього забезпечення та розвитку підприємництва на селі) у цьому міжнародному заході.