22 жовтня 2015

ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ - НЕВІД'ЄМНА ЧАТИНА СТАЛОГО РОЗВИТКУ СЕЛА

Новітні енергозберігаючі системи, якими активно користуються у всьому світі, значно економлять використання електроенергії як у містах, так і в селах. Їх використання – це значна економія коштів та енергетичних потужностей. Втілюючи ідею створення та розвитку агро-рекреаційних кластерів, де одним із невідємним елементом є енергозбереження, представники Асоціації індустрії гостинності України вкотре переконалися, що енергетична проблема нині є гострим та болючим питанням на селі. І одним із дієвих шляхів його вирішення є використання сучасних енергоресурсів.

Під час розширеного засідання з питань інвестиційного клімату та підтримки підприємницької діяльності у Київській області, яке відбулося сьогодні, 22 жовтня 2015 р., представник американської компанії “GESS” Шон Лі зазначив:


«Системами енергозберігання активно користуються в усіх країнах світу. Окрім, нажаль, України. Запам’ятайте, що ціни на електроенергію завжди зростатимуть, а її кількість - зменшуватиметься».

ТОВ “ГЕСС Консалтинг Україна” (український підрозділ американської компанії “GESS”) працює в Україні впродовж 3 років, досліджуючи ситуацію в енергетичній сфері та розробляючи проекти для державного та приватного секторів економіки. Вирішують проблеми енергозатратності представники компанії шляхом використання частотних перетворювачів, сонячних батарей та біологічної сировини. 

 «В Америці ми мали такі самі проблеми енергозбереження, як і в Україні. І першим нашим завданням було - забезпечити зниження її споживання. Ми вже пройшли цей шлях і хочемо втілити ці ідеї в Україні. Завдяки нашим системам, зменшення використання електроенергії сягає 50%. Тепер ми шукаємо тих, кому цікавий наш досвід і ХТО хоче реалізовувати такі проекти на Україні», - додав Шон Лі. 


«Агро-рекреаційні кластери - це шлях сталого розвитку сільських територій, де енергозбереження є невід’ємною його частиною. У нас є бажання співпрацювати із представниками компанії “GESS” в цьому напрямі. Тим паче, що вже маємо напрацьовану базу тих, хто хоче впроваджувати такі системи енергоекономії», - зазначив Андрій Стефанович, заступник голови правлінння Асоціації індустрії гостинності України.