21 жовтня 2015

НА ЩО ВПЛИНУВ ЛІТНІЙ ТУРСЕЗОН В КАРПАТАХ. РОБИМО ВИСНОВКИ

Цьогорічний туристичний сезон довів, що українці люблять і хочуть відпочивати, не дивлячись на всі економічні та соціальні труднощі. Багато тих, хто вже звик проводити літні відпустки у Європі, переорієнтувалися на вітчизняні туристичні маршрути.
 
Великим попитом, як це не дивно, користувалися Карпати. Всі ми звикли, що відпочинок в горах – це лижі, сауна, багато снігу і горнятко з запашним глінтвейном. Але літо-2015 довело, що Карпати – це повноцінний, цілорічний курорт. 

Місцеві власники готелів не розчарували навіть найвибагливіших туристів, які вже звикли до високого європейського рівня сервісу. На території багатьох готелів побудовані басейни, літні тераси для барбекю, дитячі майданчики та неймовірна кількість варіантів для активного відпочинку. 

 «Саме ця категорія туристів, які вже протягом кількох років звикли відпочивати закордоном, змушують підприємців та власників баз відпочинку підвищувати рівень сервісу. Люди звикли до комфорту та європейського рівня умов. Тож це підштовхує місцевих підвищувати кваліфікацію персоналу, будувати нові якісні готелі, розширювати інфраструктуру та відповідати високим вимогам», - розповіла представник одного з місцевих готелів Надія. 

До речі, українські Карпати стають улюбленим місцем відпочинку також для закордонних гостей. Цьогоріч, окрім української, можна було почути німецьку, французьку, англійську та інші мови серед відпочиваючих. Для іноземних гостей місцеві ціни значно дешевші за європейські, не дивлячись на те, що готелі вищого класу підняли ціни на 50-60%. Ціни на проживання в готелях середнього рівня зросли в середньому на 20-30% у порівнянні з минулими роками. 

Місцеві бізнесмени та представники туристичної сфери прогнозують, що в наступному році такий самий підвищений інтерес до відпочинку в горах у туристів не зміниться. Тому це стимул для розбудови ще якіснішого та ширшого асортименту видів відпочинку та туристичних баз високого класу. 

«Екскурсійна програма також стала різноманітніше. Окрім звичних та популярних Львова та Кам'янець-Подільського, маршрути доповнилися відвідинами Чернівців, малих міст Буковини та Тернопільщини», - зазначив представник екскурсійного агентства Олексій. 

Найпоказовішим прикладом відпочинку «зима-літо» став курорт Буковель. Окрім звичного гірськолижного він з упевненістю довів, що є повноцінним літнім курортом і може конкурувати із морським відпочинком. Тут і басейни, і місця для сонячних процедур, бари, дискотеки і головне – високий рівень сервісу. 

«З упевненістю можу сказати, що відпочинок тут нічим не поступається відпочинку на морі, при цьому тут, при бажанні, можна відпочити набагато бюджетніше. Гори є багато де в Україні, не тільки на Буковелі, скажете ви, навіщо їхати саме сюди? Я скажу так, ще кілька років тому, я теж віддавав перевагу іншим місцям в Карпатах в якості літнього відпочинку, але ось уже близько 5 років я зупиняюся тільки тут, в першу чергу, завдяки розвиненій інфраструктурі та сервісу», - поділився враженнями відпочиваючий Іван. 

 Яким стане сезон для зимових Карпат - дізнаємося вже незабаром. Але той факт, що більшість місць на зимові канікули вже заброньовані - говорить про те, що популярність гірського відпочинку зростає.