19 жовтня 2015

АІГУ ВИКОРИСТОВУЄ У СТВОРЕННІ КУРОРТУ КОБЛЕВЕ НОВІТНІ ГЕОІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ

Про цілісний підхід до створення майбутнього курорту Коблеве, турбуючись про збереження всієї екосистеми території, розповідав заступник голови правління Асоціації індустрії гостинності України (АІГУ) Андрій Стефанович під час засідання координаційної ради з туризму 16 жовтня 2015 р. 

Серед присутніх були представники члени ради регіонального розвитку Миколаївської області, члени ради з питань розвитку туризму та рекреаційно-курортної діяльності при облдержадміністрації, голова Коблівської сільської ради та ін. Про розвиток зони відпочинку «Коблеве» присутнім розповіли Андрій Стефанович, заступник голови правління АІГУ та Володимир Панич, Коблівський сільський голова. 

«Створюючи майбутній курорт Коблеве, ми орієнтуємося на дві основні концепції його розвитку: агро-рекреаційний кластер та екологічний каркас території. Агро-рекреаційний кластер передбачає синергію місцевих виробників, фермерів та підприємців, власників баз відпочинку та історико-культурний потенціал місцевості. Що стосується екологічного каркасу – тут маємо на увазі застосування надсучасних геоінформаційних (ГІС) технологій при створенні функціональних зон курорту», - розповів Андрій Стефанович

Екологічний каркас має на меті створення такої інфраструктури, яка б підтримувала та зберігала екологічну стабільність не лише території смт Коблеве, а й всього Причорноморського узбережжя Миколаївської області. Тут будуть враховані індивідуальні екосистеми всієї місцевості. 

«Такий сучасний підхід дасть можливість залучення до співпраці європейські міжнародні гранти та організації, які зацікавленні у збереженні екосистеми Чорного моря. Тож Коблеве має потужний потенціал, і в майбутньому стане прикладом створення одного з найкращих українських курортів», - додав заступник голови правління АІГУ.

Також під час цієї зустрічі були прийняті рішення щодо концепції розвитку курорту Коблеве за статусом курорт місцевого значення, створення нового туристичного бренду та туристичного інформаційного порталу Миколаївської області. 

Підсумком засідання було прийняте спільне рішення про наступну зустріч, де обговорюватимуть подальше майбутнє курорту Коблеве.