15 жовтня 2015

КОБЛЕВЕ – КУРОРТ МАЙБУТНЬОГО!

Приморський «SPA-курорт» чи бюджетний курорт сімейного відпочинку – дві концепції розвитку смт Коблеве, що на Миколаївщині, вже завтра, 12 жовтня 2015 року презентує заступник голови правління Асоціації індустрії гостинності України Андрій Стефанович під час громадського слухання. 

«На слуханні Коблевської сільської ради, де будуть присутні представники Обласної державної адміністрації, місцеві підприємці туристичної сфери та представники громадських організацій, я презентуватиму дві концепції розвитку для Коблеве. Створення такого курорту стане пілотним проектом для економічного розвитку не лише смт Коблеве, а й усього приморського узбережжя Миколаївської області», - розвповів Андрій Стефанович

Перша концепція полягатиме у створенні грязьового і кліматичного приморського курорту із позиціонуванням «SPA курорт». 


Реалізація цього проекту передбачає будівництво нових курортно-рекреаційних установ та цілорічне функціонування курорту («4 сезони»). 

 
Окрім того, в Коблеве вже наявний досить значний сегмент курортно-рекреаційних закладів, що придатний до переходу в категорію SPA закладів із незначними капіталовкладеннями (курортні готелі й пансіонати). 

Також завдяки популярному в усьому світі виду відпочинку SPA-курорт, Коблеве має можливість виходу на міжнародний туристичний ринок. 

Друга концепція полягає у створенні кліматичного приморського курорту з позиціонуванням «бюджетний сімейний відпочинок». 

Ця альтернатива орієнтована на найбільший сегмент українських туристів: сім’ї з дітьми від дошкільного до старшого шкільного віку. 

Крім того створення такого курорту не передбачає різкого зміну іміджу Коблеве, тому витрати на позиціонування курорту будуть незначними. 

Серед переваг цієї концепції можна виділити також її реалізацію на базі вже існуючої інфраструктури розміщення і розваг. Де основні «союзники» - пансіонати і бази відпочинку рівню «комфорт», тобто більша частина закладів розміщення.