13 жовтня 2015

НОВІ ІНВЕСТИЦІЙНІ МОЖЛИВОСТІ ТА ІДЕЇ ЗІ СТВОРЕННЯ АГРО-РЕКРЕАЦІЙНИХ КЛАСТЕРІВ

Про залучення нових інвестицій у створення та розвиток агро-рекреаційних кластерів на Київщині говорили учасники економічного форуму "Інвестиції та інновації – стратегічний розвиток Київщини".

«Відвідавши форум, ми знайшли нових партнерів, які зацікавлені у розвитку та сприянню залучення інвестицій до наших сумісних проектів», - розповів Андрій Стефанович, заступник голови правління Асоціації індустрії гостинності України. 

Захід відбувся 12 жовтня 2015 р. у м. Переяслав-Хмельницький, на який були запрошені українські та міжнародні підприємці, лідери бізнес-асоціацій та інвестори. 

Присутні мали змогу почути виступи керівництва вже реалізованих інвестиційних проектів в Київській області, а також нові ідеї та міжнародний досвід провідних експертів. 

Щодо туристичного потенціалу Київщини до слова був запрошений Кирило Воронін (Київський обласний центр розвитку туризму), який зазначив:

«На сьогодні розробляється комплексна програма використання туристичного продукту Київщини. І одним із головних напрямків є створення декількох сімейних центрів розваг європейського рівня. Крім того, проектування агро-рекреаційних кластерів в адміністративних районах з наявністю туристичних, історико-культурних ресурсів». 

На заході неодноразово наголошували на важливості енергонезалежності, що значно підвищить та покращить рівень сталого розвитку територій.

«Представники американської організації в Україні “ГЕСС Консалтинг Україна” запропонували нам співпрацю у створені енергонезалежних сільських громад. В першу чергу завдяки використанню існуючих біологічних енергоресурсів. ТОВ “ГЕСС Консалтинг Україна” (український підрозділ “GESS”) працює в Україні впродовж 3 років, досліджуючи ситуацію в енергетичній сфері та розробляючи проекти для державного та приватного секторів економіки. Особисто мене дуже зацікавив та вразив їхній досвід створення таких енергетичних модулів у Житомирській області. Ми абсолютно відкриті до співпраці й будемо надалі обговорювати та реалізовувати спільні проекти», - розповів Андрій Стефанович

По закінченні економічного форуму учасниками було прийняте спільне рішення оформити окремим листом-зверненням до бізнесменів та зацікавлених підприємців головні пропозиції від спікерів.