09 листопада 2015

ЩО НОВОГО ПІДГОТУЄ ПОЛТАВЩИНА ДЛЯ ТУРИСТІВ?


И вспомнил он свою Полтаву,
Обычный круг семьи, друзей,
Минувших дней богатство, славу,
И песни дочери своей,
И старый дом, где он родился,
Где знал и труд и мирный сон,
И все, чем в жизни насладился,
Что добровольно бросил он,
И для чего?

  — А. С. Пушкін, "Полтава".

Сорочинська ярмарка, Полтавська битва зі шведами, смачні галушки і конотопські відьми - далеко не все, чим популлярна Полтавщина.

















А чи знаєте ви, що Полтавська область перевищує територію більше, ніж п'ятидесяти країн світу. І саме тут буруть свої витоки українська мова, класична література і театр. Не існує жодної галузі науки, культури і мистецтва, яка б не була збагачена мудрістю і талантом полтавців. Не випадково цей край називають духовним серцем України.


А чим Полтавщина може зацікавити та здивувати  туристів? Адже про місто Полтаву, Диканьку, Сорочинський ярмарок та музей-садибу Гоголя знають майже всі. То що ж нового та неординарного може чекати на гостей?


Свої туристичні можливості та незвичайні екскурсійні тури презентує область на ІХ Міжрегіональній виставці-турсалоні «Відпочивайте на Полтавщині!», яка пройде 11-12 листопада 2015 р. 

Організавує захід управління інфраструктури та туризму разом із департаментом агропромислового розвитку Полтавської обласної державної адміністрації.

Програма виставки передбачає проведення круглих столів, презентацію туристичного потенціалу міст та районів області, обмін міжнародним досвідом та ін.

Пропонуємо всім бажаючим ознайомитися із програмою дводенної виставки:

Дата проведення: 11-12 листопада 2015 року

Місце проведення: виставкова зала Міського будинку культури (м. Полтава, майдан Незалежності, 5).

 11 листопада

09.00-11.00 - Оформлення виставки, центру туристичної інформації.

11.00 - Офіційне відкриття.

11.30-12.00 - Презентація смт Решетилівки, дефіле агенції моделей. Презентація м. Полтави та Полтавського району (Музей рушника, центр активного туризму «Сенегал-тур»).

12.00-13.30 - «Круглий стіл» на тему: «Перспективи розвитку ділового туризму та туризму подій, регіональний аспект» (конференц-зала).

13.30-14.30 - Презентація туристичних можливостей та обмін досвідом з розвитку туризму регіонів – гостей виставки (конференц-зала).

13.00-17.00 - Презентація районів та міст області (Карлівський, Гадяцький, Новосанжарський райони, м. Полтава, м. Миргород).

16.30 - Вечірня пішохідна екскурсія «Полтава – місто легенд».

 12 листопада

09.00-18.00 - Рекламно-інформаційний тур для учасників виставки, до якого входить відвідування смт Решетилівки (Майстерня художніх промислів та етно-музей, Музей ткацтва і вишивки), с. Вишняки Хрольського району (Троїцька церква, Садиба Оболонських), с. Веселий Поділ (Веселоподільський парк) та с. Крива Руда (Криворудський дендропарк) Семенівського району.

10.00-17.00 - Презентація районів та міст області (Диканський, Кобеляцький, Котелевський, Кременчуцький райони, м. Полтава), гостей з інших регіонів України.

11.30-16.00 - Безкоштовна пішохідна екскурсія по м. Полтава «Будинки Полтави розповідають» для гостей виставки.

11.00-12.00 - Презентація смт Опішня Зіньківського району. «Етнографічні маршрути Полтавщини».

16.00 - Офіційне закриття виставки.


Асоціація індустрії гостинності України планує відвідати захід і підготує розгорнутий матеріал після проведення заходу, де розкажемо про найкращі здобутки та оригінальні туристичні цікавинки Полтащини!