30 листопада 2015

ВІДБУЛАСЯ РОБОЧА ЗУСТРІЧ ПРЕДСТАВНИКІВ АІГУ ТА ЗАЦІКАВЛЕНИХ У РОЗВИТКУ ЗЕЛЕНОГО ТУРИЗМУ ПІДПРИЄМЦІВ ІЧНЯНСЬКОЇ РАЙОННОЇ ГРОМАДИ

  У п’ятницю, 27 листопада, в Ічнянському районі Чернігівської області представники Асоціації Індустрії Гостинності України (АІГУ) провели робочу зустріч з директором Качанівського заповідника Володимиром Бутенко, господарем зеленої садиби «Соколиний хутір» Миколою Черепом, генеральним директором ЗАТ «Нива-плюс» Борисом Щербиною, Парафієвським селищним головою, головою Чернігівського обласного відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Валентиною Карпенко.
    В ході зустрічі було розглянуто питання щодо механізму створення агро-рекреаційного кластеру на території Парафієвської громади. Саме підприємства, що займаються обслуговуванням туристів та екскурсантів – Качанівський парк, пропонують послуги у сфері зеленого, етнічного туризму – «Соколиний хутір», виробляють сільськогосподарські продукти – «Нива-плюс», можуть бути учасниками подібної структури. Впровадження кластеру дозволить створити нові робочі місця на території громади, розробляти і впроваджувати механізми сталого розвитку сільських територій в Ічнянському районі.
«Ця зустріч стала практичним продовженням семінару, який ми проводили тут в жовтні для представників агробізнесу та спеціалістів із розвитку сільського зеленого туризму. В роботі семінару брали участь представники Полтавської, Чернігівської, Вінницької, Сумської, Харківської та Чернігівської областей, що ознайомилися з новим підходом у створенні комплексного туристичного продукту. Поточний захід був направлений на розвиток цього виду зеленого туризму із залученням нових турпродуктів від виробників сільгосппродукції Ічнянського району», − зазначив Андрій Стефанович, заступник голови правління АІГУ.