26 листопада 2015

ПІВДЕНЬ У ФАВОРІ

   Цьогорічний туристичний сезон на півдні України видався доволі вдалим. В умовах плаваючого валютного курсу та стрімкого скорочення доходів більшість українців обирали відпочинок в межах країни. Курортні зони Одеської, Херсонської, Миколаївської областей прийняли величезну кількість відпочивальників з різних регіонів. Крім того, приїздили туристи з країн ближнього та дальнього зарубіжжя: Білорусі, Молдови, Польші, Турції, Німеччини, США. За даними експертів, найбільшою популярністю користувалися Одеса і область. В самій Одесі в цьому році встигло відпочити близько 1,8 млн чоловік, що перевищило минулорічний показник більше ніж удвічі (800 тис.). Завантаження готелів було на рівні 90 %. Щодо Одеської області, тут побувало більше мільйона відпочивальників. Подібний ажіотаж першочергово пояснюється різноманітністю надаваних послуг, адже окрім морського та історичного туризму, все більшою популярністю користується подієвий. А цього року в регіоні було проведено близько ста усіляких заходів.
   Рекордні показники за числом приїжджих має й Херсонська область, яку відвідало понад два мільйони туристів. Їх також дивували розмаїттям нововведень. Це і декілька фестивалів, і цікавий проект під назвою «Арабатські емірати», що стартував на курорті Арабатська стрілка та був направлений на всебічний розвиток молоді під час відпочинку. Окрім веселощів, тут пропонувалося проходження різних тренінгів, учбових семінарів і майстер-класів.
   Миколаївська область теж не пасла задніх. У цьому році вона прийняла більше 250 тисяч курортників. Більшість з них очікувано надали перевагу зонам відпочинку з розвиненою інфраструктурою, до яких входять Коблево, Чорноморка, Рибаківка, Очаків. Коефіцієнт завантаження номерного фонду в готелях склав 70 %. Деякі туристи обирали відпочинок дикуном у наметах на Кінбурнській косі. В цілому ж попитом відпочивальників користується вся прибережна зона області.
   Але, не дивлячись на хороші сезонні показники, деякі готелі і кафе у цих регіонах виявилися низькорентабельними.