26 листопада 2015

У ГРУДНІ ПРОЙДЕ СЕМІНАР ЩОДО РОЗВИТКУ СІЛЬСЬКОГО ЗЕЛЕНОГО ТУРИЗМУ


  Сьогодні, 26 листопада, в Київській обласній державній адміністрації (КОДА) відбулася зустріч представників Асоціації індустрії гостинності України (АІГУ) з представниками влади Бориспільського, Яготинського, Переяслав-Хмельницького, Баришівського, Броварського районів. Головне питання, що стояло на порядку денному, − розвиток сільського (зеленого) туризму, а саме залучення зацікавлених у співпраці підприємців, інформування громади щодо перспектив розвитку цього напрямку в області.
   В середині грудня планується проведення спільного семінару щодо створення та розвитку проектів у сфері зеленого туризму. Для наочності захід пройде у Переяслав-Хмельницькому у туристично-розважальному комплексі «Стара Гребля», де учасники безпосередньо зможуть ознайомитись з нюансами ведення такого виду діяльності. Обговорення відбуватиметься у формі розгорнутої бесіди між зацікавленими сторонами.
   Для роз’яснення процесів формування цього бізнесу, системи оподаткування планується залучити представників обласного центра занятості та податкової фіскальної служби.
   «Сьогодні в Україні існує колосальний попит на цю туристичну послугу. Однак по суті відсутній комплексний туристичний продукт. На його розробку і будуть направлені наші спільні зусилля», − підсумував захід Андрій Стефанович, заступник голови правління АІГУ.
   «В цілому розвиток сільського туризму позитивно позначиться на конкурентоспроможності сільських територій та сприятиме зростанню рівня доходів місцевого населення, розвитку інфраструктури українських сіл», − зазначив Кирило Воронін, заступник директора КП «Київський обласний центр розвитку туризму».