07 грудня 2015

ЦИФРОВЕ ПЕРЕТВОРЕННЯ ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

  Задля популяризації Херсонщини як туристичного регіону та залучення додаткових інвестицій в економіку області Херсонським обласним благодійним фондом «Об’єднання», Херсонською обласною державною адміністрацією, Херсонською міською радою та компанією Google Україна з жовтня 2014 по жовтень 2015 було впроваджено програму «Цифрове перетворення Херсонської області». У цей період на Google мапах та у сервісах Google з’явилося більше 1000 важливих туристичних об’єктів Херсонщини: готелі, ресторани, кафе тощо. В рамках програми організовано локальну спільноту картографів, які самостійно підтримують актуальність інформації на Google мапах. Також було створено туристичний веб-портал «Мандруй Херсонщиною», портал «Мапа інвестиційних земельних ділянок м. Херсон», сайт «Історична Мапа Херсону», документально-ігровий фільм «Картографи Google – Експедиція в Херсонську область».
  Велике значення у програмі надається навчанню малого і середнього бізнесу (МСБ) та держслужбовців ефективному використанню сучасних цифрових технологій у роботі. Більше 150 представників МСБ отримали практичні навички і рекомендації щодо ефективної роботи та популяризації власних справ у мережі Інтернет. Стільки ж представників органів місцевого самоврядування пройшло спеціалізовані тренінги з цифрових технологій. Як результат – з метою ефективної взаємодії з громадянами впроваджено ряд сучасних цифрових рішень у роботу Херсонської міської влади та Херсонського водоканалу.
  «Наразі процес цифрового перетворення регіону триває. Діяльність у цьому напрямку також почалася у Миколаївській та Одеській областях», − повідомив голова фонду «Об’єднання» Юрій Антощук.