09 грудня 2015

ВІДБУВСЯ КРУГЛИЙ СТІЛ "ІНВЕСТИЦІЙНА ПЛАТФОРМА СТІЙКОГО РОЗВИТКУ ПРИЧОРНОМОРСЬКИХ ТЕРИТОРІЙ УКРАЇНИ: КОМПЛЕКСНЕ ВИКОРИСТАННЯ ТУРИСТИЧНО-РЕКРЕАЦІЙНОГО ПОТЕНЦІАЛУ"

   У середу, 9 грудня, в Одесі пройшов круглий стіл з питань розвитку Причорноморських територій України, який було організовано силами Асоціації Індустрії Гостинності України (АІГУ) та Одеського регіонального інституту державного управління (ОРІДУ НАДУ при Президентові України). Захід відбувся на території Одеського регіонального інституту державного управління. У ньому взяли участь представники МОЗ України, Міністерства аграрної політики і продовольства, депутати ВР з питань розвитку туризму, курортів та рекреаційної діяльності, представники ОРІДУ НАДУ при Президентові України, регіональних департаментів зовнішньо-економічної діяльності туризму та курортів, органів місцевого самоврядування (ОМС) та виконавчих органів причорноморських районів Одеської, Миколаївської та Херсонської областей, сільські голови.
   Ключовою темою обговорення стало підвищення ефективності використання рекреаційних ресурсів Причорномор’я шляхом створення агро-рекреаційних кластерів. Особливу увагу було звернено на необхідність комплексного підходу до розвитку сільського зеленого туризму у Причорноморському районі.
   «Ефективне використання природно-рекреаційних ресурсів Причорномор’я – це, перш за все, інвестиційний проект», − зазначив Костянтин Бабов, директор ДУ «Український науково-дослідний інститут медичної реабілітації та курортології МОЗ України».
   «Нині розробляється загальний проект із розвитку сільського зеленого туризму для Одеської, Миколаївської та Херсонської областей», − підсумував заступник голови правління АІГУ Андрій Стефанович.