03 серпня 2015

ХЕРСОНЩИНУ ВІДВІДАЛИ НА 89% ТУРИСТІВ БІЛЬШЕ, НІЖ 2014 р.

Тобто, станом на липень це вже 340 тис. відпочиваючих. У 2014 р. ця цифра становила 180 тис. Для порівняння – у 2013 р. Херсонщину відвідали 133 тис. туристів, що на 155% менше. 

Найпопулярнішими напрямами тут вважаються Скадовськ, Лазурне, Залізний Порт і Арабатська Стрілка.


За словами начальника управління туризму і курортів Херсонської ОДА Сергія Шкарупи, якщо порівнювати аналогічний період минулого року з нинішнім сезоном, то кількість відпочиваючих збільшилася вдвічі:
 
«Минулого року Херсонщина прийняла 2,2 мільйона туристів. Збільшення турпотоку в цьому році очікується у зв'язку з тим, що кримські та закордонні курорти стали малодоступними. Відбулася переорієнтація операторів на внутрішній ринок, замість недавно популярних Туреччини, Болгарії, Криму. Морське узбережжя Херсонщини все більше стали відвідувати туристи з Харківської, Сумської областей та Донбасу. При цьому люди частіше організовують відпочинок самостійно: бронюють місця і зупиняються у приватному секторі без допомоги турагентств».
Проживання в приватному секторі стартує від 50 гривень за людину. А бажаючим оселитися в приморських готелях в середньому за двомісний номер доведеться заплатити 200-250 грн без харчування. Вартість 3-х разового харчування в пансіонатах і готелях ставновить 140 грн з людини. 

Вартість проживання в цьому році підвищилася незначно, всього на 15%. Місцеві підприємці розуміють, що занадто завищені ціни можуть відлякати туристів, у яких доходи, натомість, не збільшилися.

«Туристів у цьому році стало вдвічі більше, ніж торік. Ціни у нас істотно не піднялися, хіба що на харчування», - каже адміністратор готелю «Фаворит» в Залізному Порту Алеся, - «До нас їдуть з усієї України і не тільки. Зараз відпочивають туристи з Білорусії, Молдови, і навіть з Франції та Німеччини. Але, таких не багато. Велику частину складають українці. Стандартний двомісний номер у нас стартує від 700 грн, а комплексний обід на людину коштує 50 грн».