15 вересня 2015

АІГУ ПІДТРИМУЄ ІДЕЮ ВИКОРИСТАННЯ ГЕОІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ У ПРОЕКТУВАННІ НОВИХ КУРОРТІВ УКРАЇНИ

Громадська спілка «Асоціація індустрії гостинності України» (АІГУ) разом із ESRI-Україна та іншими організаціями, є однимі з організаторів II науково-практичної міжнародної конференції  «Геоінформаційні технології у територіальному управлінні», яка пройде з 17 по 18 вересня 2015 р. в Одесі. 

Учасники дводенного заходу обговорюватимуть перспективи та прикладні аспекти використання геоінформаційних технологій в управлінні територіальним розвитком. 

Крім того будуть презентовані приклади практичного використання таких технологій, де представники АІГУ запропонують застосування ГІС технологій для створення Курорту Місцевого Значення (КМЗ) на території Коблевскої селищної ради Миколайовській області. АІГУ веде супровід робот з проектування цього нового курорту. 


До участі в конференції запрошені керівники, провідні фахівці органів публічної влади, комерційних структур, науковці, викладачі, докторанти й аспіранти вищих навчальних закладів, що займаються питаннями застосування геоінформаційних технологій в управлінській діяльності. 


Також у учасників міжнародного заходу буде можливість взяти участь у майстер-класах, відвідати цілу низку лекцій та поспілкуватися із відомими в цій сфері експертами та науковцями. АІГУ в свою чергу, виступила із ініціативою аби представники Міністерства агропромислової політики та продовольства України взяли участь у цьому міжнародному заході. 

«Ми живемо у час, коли технологічні процеси розвиваються та вдосконалюється ледь не щодня і дуже швидко. Я вважаю, що розвиток територіального управління неможливий без використання сучасних та інноваційних геоінформаційних технологій, особливо при проектуванні нових курортних поселень", - зазначив Андрій Стефанович, заступник голови правління АІГУ.